Klänningar Galore!

Oj oj oj! Jag har, som tidigare nämnt, en svaghet för fina klänningar, och har därför bestämt mig för att jag ska bli en förste klassens klänningsmakare. Problemet är nu bara att jag, trots all entusiasm i världen, inte är en haj på att använde den lilla trilskande maskinen (aka symaskinen) på mitt krea bord. Jag ritar och har mig, hittar bilder på nätet, och tänker "ett sånt snitt ska min klänning ha!". MEN nu har jag äntligen satt igang trots detta hinder.
Själva kjol delen är hur lätt som helst att göra, det är bara det med överdelen som är lurigt. Så snart jag är färdig lägger jag självklart upp bilder på den underbara skapelsen, tills dess får ni nöjas med bilder på alla dom underbara klänningarna jag så innerligt önskar att jag kunde göra.

Filt Broche med "tutorial"


Hej! Jag är en sån person som har väldigt svårt för att sitta still, och även att bara göra en sak åt gången. Så därför är mina besök till Panduro hobby ganska frekventa (och kan, om ej under uppsyn, snart leda till personlig konkurs!), för att hålla mina "busy fingers" upptagna. Även om jag inte är en typisk brocheperson, gillar jag att göra dessa små gulliga filt brocher och ge bort i presenter.  
Cupcakesen i filt fick jag inspiration till i Josefin Ekmans underbara bok Pyssel de Luxe.
Nedan följer en liten "tutorial" ifall du skulle känna för att ge dig  i kast med dessa.

Vad du behöver är:

Filt i dom färgerna du önskar
Broche platta (går att hitta i Panduros smyckeavdeling)
Lim pistol
Små glaspärlor (om du ska göra cupcake brochen)
En vass sax
Sidenband (ej med på bilden under)Steg 1. Rita ett mönster på paper och klipp utSteg 2. Klipp ut både kakformen och glasyren i hela mönstrets figurSteg 3. Klipp ut bottendelen av glasyren i "vågor"Steg 4. Lägg glasyrdelen ovanpå röd filt och klipp ut körsbäret på glasyren samtidigt som du klipper ut ett körsbär av röd filt för att säkra att den kommer passaDu kan välja att sluta här, men jag vill ha strössel på!
Steg 4. Sy fast små glaspärlor på glasyrdelenSteg 5. Använd en limpistol till at limma ihop alla delarna Steg 6. Lima på brocheplattan på baksidan av kakformen - och Voila!Om du vill göra körsbärsbrochen:

Steg 1. Knyt sidenband till en rosett och sy lätt på baksidan (utan att det syns på framsidan) för att hålla ihop.Steg 2. Klipp ut två röda bollar och limma fast på varje ända av sidenbandet. Limma sedan ihop dom två bollarna lite snett ovanpå varandra.Steg 3. Lim fast brocheplattan på baksidan över där du sydde - och återigen Voila!

Kastanjeblomma


Min kära sambo plockade ner en (ja vad kallar man det?) kastanjeblomma till mig på platsen bakom Saluhallarna. Underbart ställe med dom ljuvaste dofter och ett stort urval av mat från vagnarna ställt upp i halvmåne formation. Min favorit är La Taqueria eftersom att jag älskar mexikanskt och alla deras rätter går att få som vegetariska.

En av varje tack!

På väg hem från cykelaffären passerade jag "modeboutique"  Flash Five. I vanliga fall är inte denna butik en del av min  runda, men idag hade dom ute ett bord med billiga skor. Och då måste jag ju titta! Jag hittade dom gulligaste randiga peeptoe espadrilles, som fannns i båda röda och svarta. och eftersom priset bara var 69 spänn var jag så extravagant att jag köpte ett par i varje färg. 
 
När jag har köpt ett snyggare sidenband, ska jag ha på mig dom med ett par caprisjeans, ett linne och en kofta.

Styleroom

Mitt palats : http://www.styleroom.se/album/8376


Följ min blogg med bloglovin

Välkommen till min nya blogg!


Hej!

Nu har jag länge funderat på om jag skall ge mig in på det här med bloggande. 
Varje gång jag öppnar datorn surfar jag förväntansfull in på Dear Martha och The Freelancer´s Fashionblog. Jag googlar regelbundet ord som 50´s hair, retro och kitsch och sparar bilder på hårddisken som en neurotisk galning. Jag älskar discount och skäms på inget sätt över detta - tvärtom! Jag kan inte ta en komplimang för kvällens tröja/väska/skor utan att nöjd och belåten informera om köpställe och exakta priset. Jag syr egna kläder men vet varken hur man syr efter mönster eller vad alla dom fina knapparna på maskinen är till för. Garderoben går snart inte att stänga längre med alla dom klänningarna jag samlar på mig, `bara den här....och kanske den där med´. Jag blir besviken om stamloppisen är utplockat och hatar när folk ska plinga på pianot och Hammond orgeln på vägen ut därifrån.
Du tycker kanske att vad jag skriver är ointressant, eller kanske blir du nyfiken, vem vet? I vilket fall som helst, trevlig läsning!
RSS 2.0